MEB üstün zekalı çocuklara özel eğitim verecek

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesinin amaçlandığı projeye start vererek uygulamayı başlattı. İlk ve ortaöğretim kurumlarında üstün zekalı öğrenciler, bu alanda yetiştirilecek uzman rehber öğretmenler tarafından tespit edilerek, özel eğitime alınacaklar.

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesini, TÜBİTAK'tan Bilim Adamı Yetiştirme Grubu (BAYG) ile MEB'den Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) yürütecek. Bu yönde Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Tokat illerinde toplam 8 il koordinatörlüğü kuruldu. Bu yönde belirlenen illerde 2005 yılında ilk kez Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması, Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı ile Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenecek ve öğrencilerin katılımı sağlanacak.

Bakanlık bünyesinde yer alan üstün yetenekli çocuklara eğitimi desteği veren 'Bilim ve Sanat Merkezleri geliştirilecek ve çocuklar için bilim adamları, yaz okulları ve benzeri etkinliklerin düzenlenmesine katkı sağlayacaklar.

TÜBİTAK da belirlenen üstün zekalı ve diğer öğrenciler için bu sene İstanbul'da düzenlenen Bilimsel ve Sanatsal Araştırmayı Teşfik Projesi'ni yaygınlaştırarak, öğrencileri araştırmaya teşvik edecek. Bakanlık, söz konusu projenin hayata geçirilmesi nedeniyle tüm illere bir tebliğ yayınlayıp, projenin tanıtımını tüm okullara yapmalarını ve duyurmalarını istedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber